Hoppa till huvudinnehåll

När du flyttar in

Välkommen och grattis till din nya bostad! Vi förstår om du har mycket att tänka på inför din flytt till oss. Här har vi samlat tips och information som hjälper dig att göra flytten så enkel som möjligt.
En ung kvinna och en ung man bär ett bord in eller ut ur en lägenhet

I korthet: När du flyttar in

  • Gör en flyttanmälan hos Skatteverket. Lägenhetsnummer finns i ditt hyreskontrakt.
  • Adressändra via tjänsten adressandring.se så sparar du tid.
  • Kontakta dina leverantörer i god tid för att få tillgång till hushållsel, internet, telefoni och tv redan när du flyttar in.
  • Skaffa en hemförsäkring som gäller från det datum du flyttar in.
  • Nycklarna hämtar du hos oss, tidigast klockan 14 på inflyttningsdagen.
  • Kontrollera besiktningsprotokollet som du hittar på Mina sidor.
  • Betala din hyra i förskott, det gör du smidigast via e-faktura eller autogiro.

Flyttanmälan och adressändring

Gör en flyttanmälan hos Skatteverket så att du blir folkbokförd på rätt adress. När du gör flyttanmälan måste du ange ditt lägenhetsnummer (4 siffror). Du hittar lägenhetsnummer i ditt hyreskontrakt.

"Rätt folkbokföringsadress är viktigt av många anledningar, till exempel bidrag, skatt och rösträtt."

Gör också en adressändring hos Svensk Adressändring. Denna tjänst gör att du själv slipper kontakta företag och ser till att räkningar och post kommer fram i tid.

Avtal – el, telefoni, tv och bredband

Kontakta dina leverantörer i god tid för få tillgång till hushållsel, internet, telefoni och tv redan när du flyttar in.

Internet

De flesta av våra lägenheter är kopplade till Nätkraft Borås fibernät. På deras webbplats kan du själv välja vilken internetleverantör vill ha.

El

För elavtal kontaktar du Nätkraft Borås, som äger elnätet i Borås. På deras webbplats kan du anmäla både inflyttning och avflyttning.

En man och en liten flicka sitter på golvet i ett barnrum och  leker med en bil.

Hemförsäkring

Du ansvarar för att teckna en hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag och se till att den gäller från och med det datum du får tillträde till lägenheten. En hemförsäkring skyddar ditt hem och dina saker. Den ger dig dessutom ett reseskydd, ansvarsskydd, rättskydd och överfallsskydd. Ansvarsskyddet hjälper dig om du till exempel orsakar en skada på din hyresrätt.

Hämta nycklarna och få information

Du får tillgång till din nya lägenhet den första vardagen i månaden som ditt hyresavtal börja gälla.

"Exempel: Om ditt hyresavtal börjar gälla i september och 1 september är på en lördag, får du tillträde till lägenheten på måndagen den 3 september."

Du kan tidigast hämta dina nycklar klockan 14.00 på inflyttningsdagen. OBS! Du måste ha med dig giltig legitimation för att vi ska kunna lämna ut dina nycklar. 

Om det blir möjligt att flytta in tidigare så hör vi av oss. Behöver du hämta nycklarna vid ett senare tillfälle än inflyttningsdagen så kontakta oss på 033-44 20 00. Du hämtar nycklarna hos vårt Kundcenter på Västerbrogatan 8. När du fått dina nycklar är de ditt ansvar. Hör genast av dig till oss om du tappar bort en nyckel.

När du hämtar ut dina nycklar får du också den information du behöver om både lägenheten och området. 

Kontrollera besiktningsprotokollet

Du hittar protokollet på Mina sidor samma dag som du flyttar in. Besiktningsprotokollet gjordes för att se om något behövde lagas eller fixas efter den förra hyresgästen. Om du upptäcker något som inte står med i protokollet ska du höra av dig direkt till oss.

Betala hyran

Du ska betala in din hyra i förskott varje månad och pengarna ska ha kommit till oss senast på förfallodagen. Du hittar förfallodag på din hyresavi.

Det enklaste är att du betalar med e-faktura eller via Autogiro. Både e-faktura och Autogiro är gratis att använda. Kontakta din bank om du vill veta mer om hur du gör.


Frågor och svar

Vad gör jag om mitt internet inte fungerar?

Vad gör jag om min tv-box inte fungerar?

Varför ska jag ha en hemförsäkring?

Se alla frågor