Hoppa till huvudinnehåll

Bostadsområden

Våra fastigheter finns i hela Borås. Totalt äger och förvaltar vi nästan 7000 hyreslägenheter i alla stadsdelar, storlekar och prisklasser. Här kan du läsa mer om våra olika områden och se vad som passar för just dina behov.

Alideberg

Alideberg ligger norr om Borås centrum, nära köpcentret Knalleland och Borås djurpark. Här har vi moderna studentbostäder, placerade i en gammal textilfabrik, med närhet till högskola, cityliv och Alidebergsbadet.  

Brämhult

Brämhult ligger i östra utkanten av Borås, nära natur och rekreationsområden. Området består till stor del av villor och radhus, samt ett antal flerbostadshus. Här finns en populär ICA-butik, ett stort föreningsliv, en hel del förskolor och skola. I Brämhult har vi 1 – 5-rumslägenheter och radhus.

Byttorp

Byttorp ligger nära Borås centrum, en promenad på cirka 20 minuter. Området är uppdelat genom höjdskillnad, där den nedre delen främst består av villor från första halvan av 1900-talet och den övre av flerbostadshus från 1950-talet. Här finns både matbutiker, bagerier, vackra Ramnaparken och en badplats i sjön Kolbränningen. På Byttorp har vi 1 – 4-rumslägenheter, varav majoriteten är 2:or för 65+. 

Centrum

I centrala Borås har vi studentbostäder, 65+ och vanliga 1 – 5-rumslägenheter, i både gammaldags och moderna fastigheter. Här bor du nära stadspuls, kultur och rekreation. Njut på en restaurang längst Viskan, ta del av konstscenerna eller slappna av i Stadsparken. I centrum har du verkligen nära till allt.

Druvefors

Druvefors ligger centralt beläget bara en kort promenad eller cykeltur från Borås centrum. Här finns både äldre lägenhetshus och mer moderna som tillkommit på senare år. Matbutiker, caféer och serviceinrättningar ligger inom gångavstånd. På Druvefors har vi 1 – 4-rumslägenheter för dig som söker ett hem med bekvämt avstånd till stadens puls.

Göta

Göta ligger sydväst om Borås centrum, på promenadavstånd in till city. Området består främst av flerbostadshus från 30- och 40-talet, med stora grönytor mellan fastigheterna. Göta är ett lugnt område som uppskattas av både barnfamiljer och pensionärer, med närhet till skolor, förskolor och livsmedelsbutik. Här har vi 1 – 5-rumslägenheter.  

Hestra

Hestra ligger i västra utkanten av Borås, med goda kommunikationer in till centrum. Området består av en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus. På Hestra bor du bokstavligen med naturen runt knuten, skogsområden och vandringslederna på Rya åsar finns alldeles intill. Här har vi 1 – 5-rumslägenheter.

Hulta

Hulta ligger sydväst om Borås centrum, cirka 10 minuters bussresa från city. Området växte fram under 60-talets bostadssatsningar och består idag främst av flerbostadshus, men även radhus och villor. 2019 byggde vi ännu ett höghus här. På Hulta torg hittar du livsmedelsbutik, frisör och pizzeria. Här har vi 1- 5-rumslägenheter.

Hässleholmen

Hässleholmen ligger i östra kanten av Borås, alldeles innanför Brämhult. Området byggdes under 60- och 70-talets bostadssatsningar och består främst av låga trevåningshus och höghus. Här bor du nära friluftsområdet Kypegården med vandringsleder, badplats och bastu. På Hässle torg hittar du livsmedelsbutik, frisör och pizzeria. Här har vi 1 – 7-rumslägenheter samt studentbostäder och lägenheter för dig som är 65+.

För dig som är student erbjuder vi möblerade bostäder på Distansgatan 15-23. Bostäderna är av enklare standard, tvättmöjligheter finns i gemensamma utrymmen. 

Norrby

Norrby ligger centralt i Borås, ett par minuters promenad från city. Området började byggas kring förra sekelskiftet, men fick sin nuvarande utformning under bostadssatsningarna på 60- och 70-talet och består idag av låga och höga flerbostadshus. Norrby är en mångkulturell stadsdel, som på en förhållandevis liten yta har allt du behöver i form av butiker och mötesplatser. Här har vi 1– 6-rumslägenheter samt studentbostäder.

Norrmalm

Norrmalm är ett av Borås centrala områden, placerat mitt mellan city, köpcentret Knalleland och Kypegårdens friluftsområde. Området består av en varierad bebyggelse, med mestadels äldre flerbostadshus omgivna av stora grönytor. På Norrmalm bor du på promenadavstånd till både stadsliv och natur. Här har vi 1– 5-rumslägenheter.

Regementsstaden

Regementsstaden är ett av Borås nya bostadsområden. Här kommer det att finnas ett blandat bestånd av både hyresrätter, bostadsrätter, radhus och villor. Området byggs med småstadskänsla, och tydligt avgränsade gator, torg och gårdar. I Regementsstaden bor du nära både stadskärna och natur. Här har vi både vanliga hyresrätter och seniorbostäder för dig som är 65+. 

Simonsland

Simonsland är centralt placerat mellan city och köpcentret Knalleland. Området sjuder av studentliv och rymmer både Högskolan i Borås och Textilhögskolan tillsammans med Textilmuseet och Borås Science Park. Här har vi moderna omöblerade studentbostäder som ligger vackert placerade längs Viskan. Vitmålade väggar och parkettgolv är standard. Badrum med kakel och klinker. 

På Skaraborgsvägen 13 och 15 har du egen tvättmaskin och torktumlare. För dig som bor på Viskastrandsgatan 4 finns bokningsbara tvättstugor. 

Sjöbo

Sjöbo ligger i utkanten av Borås, nära Öresjö och köpcentret Knalleland. Området är Borås till ytan största stadsdel och delas in i tre huvuddelar. Ett småhusområde från 40-, 50-talet, ett villaområde från 70-talet och ett större flerbostadshusområde med hyres- och bostadsrätter. På Sjöbo bor du nära Borås största badplats Almenäs, Rya åsars friluftsområde och köpcentret Knalleland. Här har vi 1– 5-rumslägenheter.

Trandared

Trandared ligger sydost om Borås centrum. Området byggdes på 1950-talet och domineras främst av flerbostadshus, men numera finns även en hel del radhus och villor. Trandared ligger nära city och har på grund av sin popularitet vuxit de senaste decennierna. Här har vi 1– 5-rumslägenheter.

Tullen

Tullen ligger högt placerat i de västra delarna av Borås. Området består av en blandad bebyggelse med flerbostadshus från 1950-talet och villor i äldre stil. Många av fastigheterna ligger i kuperad terräng bland grönområden och vackra tallar. På Tullen bor du nära sjön Kolbränningen med en liten badplats och fina vandringsleder. Alldeles intill ligger området Byttorp med matbutiker, bagerier och vackra Ramnaparken. På Tullen har vi 1 – 6-rumslägenheter.

Östermalm

Östermalm ligger som namnet antyder Öster om centrala Borås. Området är byggt på en höjd med blandad bebyggelse av flerbostadshus, villor och radhus. På Östermalm bor du nära både city och vackra Annelundsparken med motionsslinga och en av Borås finaste lekplatser. Här har vi  1– 5-rumslägenheter.