Hoppa till huvudinnehåll

Pressrum

Här hittar du alla våra pressreleaser. Representerar du media och har frågor? Hör av dig till Sophia Jonsson, marknad- och kommunikationschef på 033-44 20 21.

Pressreleaser

22 maj 2024

Succén är tillbaka - simskola för män öppnar nya möjligheter

Det allmännyttiga bostadsbolaget Bostäder i Borås öppnar nu anmälningarna för årets upplaga av sin framgångsrika simskola för män. Efter förra årets succé, där intresset var så stort att bolaget fick köra en extra omgång efter sommaren, hoppas man på en lika stor respons i år. Kurserna består av tio lektioner och hålls i samarbete med Simklubben Elfsborg.
17 maj 2024

Premiär för "Piffl" i Borås – Ett nytt sätt att låna fritidsutrustning

Nu lanserar Bostäder i Borås sitt första "Piffl"-skåp, ett nytt koncept som låter invånarna låna utrustning för olika sporter och spel. Skåpet blir det första i sitt slag i Borås och kommer placeras vid bostadsbolagets multiarena på Hässleholmen. Det är enkelt att använda med hjälp av Bank-ID och ska göra sport och lek mer tillgängligt för alla i området.
07 maj 2024

Nu får Göta en egen arena – bostadsbolaget satsar på en aktiv fritid med många möten

Nästa vecka inviger Bostäder i Borås sin andra multiarena, en sportplan för bland annat fotboll, basket och innebandy. Bolaget har sedan tidigare en arena på Hässleholmen, och nu är det hyresgästerna på Göta som får ta del av ytterligare en ny aktivitetsyta. Förhoppningen är att platsen ska bli en aktiv mötespunkt för både barn och vuxna.
25 april 2024

Streetfotboll stärker gemenskapen på Hässle torg

För att stärka gemenskapen och öka tryggheten på Hässleholmen arrangerar Bostäder i Borås en streetfotbollsturnering på Hässle torg lördag den 27 april. Turneringen är en utveckling av bolagets årliga tävling i streetbasket och boråsare i alla åldrar är välkomna att delta, både som spelare och åskådare.
19 april 2024

Susanna Thom - Ny Fastighetsförvaltningschef på Bostäder i Borås

Bostäder i Borås har de senaste åren arbetat med att transformera bolaget till ett framåtlutat bostadsbolag med kunden i centrum. Stora delar av organisationen har förnyats och nu rekryteras Susanna Thom som fastighetsförvaltningschef. Hennes uppdrag blir att utveckla det kundnära arbetet och serviceupplevelsen för bostadsbolagets hyresgäster.
11 april 2024

Bostadsbolaget bryter barriärer med kostnadsfri idrottsskola för barn

För femte året i rad lanserar Bostäder i Borås en öppen idrottsskola på Göta tillsammans med Kronängs IF. Syftet är att låta barn och unga delta i fysiska aktiviteter, oavsett ekonomiska förutsättningar. Från och med den 15 april kommer idrottsskolan att hållas två gånger i veckan, med målet att främja en aktiv och hälsosam livsstil.
28 mars 2024

Damfotbollen i fokus när bostadsbolaget förlänger sitt sponsoravtal med IF Elfsborg

Det allmännyttiga bostadsbolaget Bostäder i Borås förlänger sitt samarbetsavtal med fotbollsklubben IF Elfsborg. En nyhet i avtalet är att 50% av sponsorpengarna prioriteras för att stärka damfotbollen. Resten ska användas till positiv samhällsutveckling för hela Borås.
28 februari 2024

Bostäder i Borås gör rekordsatsning på ferieungdomar – Över 200 platser i sommar

För andra året i rad slår Bostäder i Borås rekord i antal sommarjobb för ungdomar. Efter fjolårets satsning tar företaget nu ett ännu större kliv och erbjuder 200 ungdomar chansen att prova på arbetslivet i Borås bostadsområden. Den här veckan besöker bolaget stadens gymnasieskolor för att uppmana ungdomar till att söka jobben.
12 februari 2024

Från trappstädning till skidbackar – nu har killgruppen på Hulta jobbat ihop till sin drömresa

Genom ett unikt samarbete med Bostäder i Borås har en grupp unga killar från Hulta omvandlat trappstädning till en möjlighet för gemenskap och äventyr. Deras insats ger inte bara renare fastigheter, det är även ett första steg mot arbetslivet. Nu realiserar de sin dröm om en skidresa, ett bevis på att hårt arbete och samarbete kan göra drömmar till verklighet.
30 januari 2024

Bostadsbolaget tar hjälp av ex-kriminella för att öka kunskap om missbruk

Allmännyttiga bostadsbolaget Bostäder i Borås samarbetar med KRIS och Social Kraft, en kamratförening med före detta kriminella och missbrukare som strävar efter ett drogfritt liv, för att utbilda sina medarbetare i hur man bemöter drogmissbruk. Även allmänheten bjuds in till en föreläsning i ämnet. Målet är att skapa trygga förebilder för unga och sprida kunskap om drogmissbrukets olika sidor.